Polityka Prywatności


Wspólna polityka prywatności dla portali i serwisów należących do firmy UnderMedia.
Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 r.
UnderMedia szanuje prawo użytkowników do prywatności. Stosujemy odpowiednie rozwiązania technologiczne aby dane dotyczące naszych użytkowników były należycie przechowywane i zabezpieczone.

Rejestracja w naszych serwisach w większości przypadków nie jest obowiązkowa, jednak aby uzyskać dostęp do niektórych funkcjonalności (dostęp do płatnych części serwisów) jest konieczna.

Rejestracja, przetwarzanie danych osobowych
W formularzu rejestracyjnym należy podać dane osobiste, takie jak: imię i nazwisko, adres zamieszkania, a także login i hasło, niezbędne do korzystania z niektórych serwisów UnderMedia. W formularzu należy - zgodnie z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych - wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla celów UnderMedia. Poza formularzem rejestracyjnym, dane osobowe użytkowników mogą być zbierane przy okazji świadczenia innych usług lub organizowania konkursów na stronach portali i serwisów.

Wyrażenie zgody przez użytkownika na przetwarzanie przez UnderMedia jego danych osobowych dla celów marketingowych jest całkowicie dobrowolne.

Przetwarzamy dane użytkownika, za jego zgodą, m. in. w celu wysyłania materiałów promocyjno-informacyjnych, oferowania produktów, badania rynku i opinii publicznej.

Każdemu użytkownikowi przysługuje prawo do wglądu i poprawiania podanych przez siebie danych.

Administrator danych osobowych
UnderMedia informuje, że jest administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach portali i serwisów, chyba że dane są przetwarzane w ramach serwisów utrzymywanych na rzecz innych podmiotów - w takim wypadku UnderMedia świadczy jedynie usługi na rzecz ich administratorów w zakresie przetwarzania danych.

Logi
Tak jak większość innych witryn internetowych zbieramy i wykorzystujemy dane zawarte w plikach logów. Informacje z plików logów zawierają Twój numer IP, nazwę sieciową komputera (host), Twojego dostawcę Internetu, przeglądarkę, z której korzystasz, czas jaki spędzasz na stronie, jak trafiłeś na naszą stronę oraz które strony otwierasz, korzystając z naszego serwisu.

Cookies/Ciasteczka
Innym sposobem zbierania przez nas i naszych partnerów informacji o użytkownikach jest stosowanie mechanizmu "cookies". Cookies/Ciasteczka to pliki tekstowe, które serwer zapisuje na dysku urządzenia końcowego użytkownika, dzięki czemu będzie mógł go zidentyfikować przy ponownym połączeniu.

UnderMedia używa cookies do zapamiętania informacji o internautach, zapamiętywane są podstawowe informacje dotyczące lokalizacji, przeglądarki, systemu operacyjnego. Ich analiza pomaga Nam udoskonalać Nasze serwisy.

Pliki te w żaden sposób nie niszczą systemu w komputerze użytkownika ani nie mają wpływu na sposób działania, w szczególności nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych użytkowników ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urzadzeniach. Cookies nie służą identyfikacji konkretnych użytkowników, na ich podstawie nie ustala się tożsamości użytkowników.

Blokada cookies
Każdy użytkownik może zablokować umieszczaniu plików cookies na jego urządzeniu końcowym. W tym celu należy skorzystać z opcji wyłączenia tego mechanizmu udostępnianej w przeglądarce internetowej. Pliki cookies decydują o zapamiętywaniu własnych ustawień użytkownika, ponadto usunięcie lub blokada plików cookies może doprowadzić do utraty możliwości korzystania z niektórych funkcjonalności serwisów.

Przekazywanie danych podmiotom trzecim
Część z plików Cookie jakie mogą zostać zapisane na Twoim komputerze pochodzi od Naszych partnerów lub serwisów świadczących usługi dla naszych stron (np. zbierających statystyki, agencje reklamowe).
Część danych naszych użytkowników jest przekazywanych lub przetwarzanych przez zewnętrzne firmy w celu realizacji świadczeń (np. płatności).
Pełną listę podmiotów współpracujących z naszą firmą lub świadczących usługi dla naszej firmy oraz zakres współpracy/świadczenia usług znajdziesz na stronie: partnerzy.
Dane użytkownika mogą zostać przekazane organom ścigania w przypadku naruszenia prawa przez użytkownika, po okazaniu przez służby odpowiedniego nakazu/upoważnienia.
Nie sprzedajemy danych naszych użytkowników osobom trzecim.

Niepożądane treści
W naszych serwisach nie ma miejsca na treści, które są sprzeczne z prawem polskim i międzynarodowym, nawołujące do nienawiści rasowej, wyznaniowej czy etnicznej. Dokładamy także wszelkich starań aby pliki dodane przez użytkowników nie zawierały pornografii, treści nagannych moralnie i uważanych powszechnie za nieetyczne.

Porady dla użytkowników
Korzystając z jednego komputera wspólnie z innymi użytkownikami np. w miejscach publicznych takich jak uczelnia, szkoła, biblioteka, kafejka internetowa, pamiętaj aby po zakończeniu korzystania z serwisów firmy UnderMedia, do których potrzebne jest logowanie - wylogować się.
Dane podane przez Ciebie przy rejestracji znasz tylko Ty i Nasza firma. Pilnuj swojego login i hasła tak aby nie poznały go osoby postronne.
Możliwe, że ktoś będzie chciał uzyskać od Ciebie informacje na temat Twojego konta podszywając się pod Naszą firmę lub obsługę serwisu czy też w inny sposób.
Zachowaj ostrożność. Upewnij się, kim jest osoba, która pyta Cię o dane osobowe, jaką reprezentuje instutucję. W razie wątpliwości skontaktuj się z Naszą firmą.
Pamiętaj także, że to właśnie Ciebie chroni ustawa o ochronie danych osobowych.


Facebook


Pomóż!


pomóż!